Thaise kokossoep

Thaise kokossoep

Terwijl we langzaam richting de zomer gaan, verlangen we naar lichtere en frissere gerechten. Wat is er dan lekkerder dan een warme, geurige soep waarmee je je smaakpapillen verwent en je gedachten meteen naar zonnige oorden gaan! Dit recept, gedeeld door onze klant Sarah Beekmans, combineert de rijke smaken van kokosmelk, gember en rode peper met knapperige groenten en sappige garnalen. Een echte smaakexplosie én een boost voor je gezondheid!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • Stukje gemberwortel (ca. 3 cm)
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 liter visbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 struik paksoi
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 200 g garnalen
  • 2 bosuitjes
  • Verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Schil de gember en snijd deze fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem fijn. Pel en snipper de knoflook.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de gember, peper en knoflook op laag vuur. Voeg daarna de visbouillon en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Snijd de paksoi in reepjes en de sugarsnaps in stukjes (bijvoorbeeld in ruitjes). Voeg deze toe aan de soep en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg vervolgens de garnalen en vissaus toe, zet het vuur laag en verwarm nog een paar minuten tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de bosui in ringen en hak de koriander fijn. Schep de soep in kommen en garneer met bosui en koriander voor een frisse finishing touch.

Tip: Deze soep is perfect als stevige lunch of licht diner. Zorg dat je hem goed vult met groenten, zodat je maag tevreden is!

Dankjewel Sarah voor dit heerlijke recept! Wil jij ook jouw favoriete gezonde gerecht delen? Laat het ons weten bij Body-S!