Het voorjaar is in aantocht, en wat is er beter om het nieuwe seizoen te verwelkomen dan met een frisse, lichte maaltijd? Deze Lente Caesar Salade met gepocheerd ei is de perfecte overgang van winterse kost naar luchtig en fris. De knapperige Romeinse sla, de smaakvolle dressing en het romige gepocheerde ei vormen samen een heerlijke combinatie die je smaakpapillen zal doen ontwaken uit hun winterse slaap.
Benodigdheden:
(voor 1 persoon)
- 1 snee volkorenbrood
- 2 eetlepels olijfolie
- Mespuntje cayennepeper
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel (Dijon) mosterd
- 1/2 theelepel Worcestersaus
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfilets
- Scheutje azijn
- 1 ei
- 1 klein kropje Romeinse sla (of 1 kleine krop ijsbergsla)
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Bereidingstijd: 15 minuten
- Begin met het maken van de croutons. Snijd de korsten van het brood en snijd het in blokjes. Meng de broodblokjes met 1 eetlepel olijfolie en de cayennepeper. Bak ze knapperig in een verhitte koekenpan.
- Maak de dressing door het citroensap te mengen met de resterende olijfolie, mosterd en Worcestersaus. Pers de knoflook erboven uit en voeg de fijngesneden ansjovis toe.
- Was en droog de sla, scheur hem in stukken en verdeel over een bord. Giet de dressing erover en leg de croutons erop.
- Voor het gepocheerde ei: verhit water met een scheutje azijn in een pannetje. Als het water tegen de kook aan is, breek je het ei in een kopje en laat het voorzichtig in het water glijden. Pocheer het ei 2-3 minuten.
- Leg het gepocheerde ei op de salade en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Tip: Liever minder koolhydraten? Laat het brood weg of gebruik koolhydraatarm brood. Vind je het pocheren van een ei lastig? Een gekookt ei is ook heerlijk in deze salade!